Karl Erik Harr - Å fange en bølge

Åpning Lørdag 16. Mars kl. 14:00

Galleri Grette

Oscar Nissens gate 6, Notodden

Karl Erik Harr

Karl Erik Harr (født 8. mai 1940 i Kvæfjord ved Harstad i Troms) er i dag en av Norges mest kjente kunstnere. Han har gjennom et langt liv som maler, grafiker, forfatter og kunstskribent vært med å prege norsk offentlighet i snart to generasjoner.

Harrs viktigste motivkrets har alltid vært Nord-Norge. Helt fra han debuterte i 1968 har landskapet fra de hjemlige trakter vært hans store kjærlighet. Han har ført videre tradisjonene med å male studier ute, rett foran motivet, og siden utarbeidet større landskaper i atelieret.

Mens utviklingen i norsk og internasjonal kunst har gått sin gang i moderne retning, har Karl Erik Harr holdt seg til sin egen stil, sitt eget landskap og sin egen idéverden.

Når Harr nå stiller ut i Galleri Grette, etter flere år uten å stille ut i Telemark, er det med et utvalg til dels retrospektive malerier med nettopp disse kjente og kjære landskapene.

Den illustrerte praktboka «Karl Erik Harr -Å fange en bølge» gis ut få dager før Galleri Grette presenterer utstillingen med samme navn.

Kunsthistoriker og forfatter Tommy Sørbø holder åpningstale og presenterer boka på åpningsdagen.

Kunstneren vil være tilstede.

Åpning lørdag 16. mars kl. 14:00

VARMT VELKOMMEN, ALLE!

Neste
Neste

HÅKON BLEKEN